zondag 24 maart 2013

Dik Tevreden?

De diabetes legpuzzel (40 000 stukjes) begint een beetje in elkaar te passen, hoewel ik nog altijd bang ben dat een paar stukjes straks onvindbaar zijn (onder de kast gevallen of zo). Maar goed, er vallen dus hier en daar wat dingen op zijn plaats.

We schuiven wat met de diverse insuline waarden en zien resultaat. Voordat wij echt grip op de situatie hebben zijn wij natuurlijk een jaar of wat verder, maar we doen het niet slecht voor een stel beginnelingen.

Tussenstand bij de familie Timman op het gebied van voeding is dus nu:

1 persoon Coeliakie
1 persoon Coeliakie & Diabetes Type 1
2 personen, vrij van Coeliakie en Diabetes, maar met een overgewicht (triple digit) waar nu écht wat aan gedaan moet worden.

In de afgelopen frustrerende periode zijn Anne-Marie en ik zo bezig geweest met voeding, (koolhydraten, suikers, tarwen en ga zo maar door) dat wij er voor onszelf even helemaal klaar mee waren.

Resultaat: gewoon op maandagavond aan de chips, dinsdagavond een biertje en zo langzaam door nassen naar het weekend toe (want dan mág je natuurlijk chips en bier doen).
Bovendien had ik met mijn recente teennagel operatie de perfecte smoes om niet te hoeven bewegen (ondanks dat het leed al 24 uur later geleden leek). En de crosstrainer die wij een paar weken geleden hebben gekocht doet uitstekend dienst als droogrek voor onze was, dus dat was allerminst een miskoop.

Maar nu is het klaar. Vanmiddag/vanavond gaan de laatste zakken 'zooi' leeg (ja "ons bin wel zuunig natuurlijk" en weggooien doen we niet), het wasgoed gaat van de crosstrainer en morgenochtend halen wij onze 'vriend' de weegschaal weer onder het stof vandaan.

Als we dan tóch koolhydraten moeten tellen, dan moet het toch niet zo moeilijk zijn om voor ons zelf ook een rekensommetje te maken.

Fingers crossed en gaan met die banaan (banaan is 29 koolhydraten)







5 opmerkingen:

  1. Heel véél succes! Als de kids het kunnen, met jullie hulp, gaat het jullie ook lukken, met aanmoediging van hen! Samen sta je sterk! Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat jullie zeker lukken Bob. Veel succes samen!!
    Groetjes
    Jacq

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel succes! Dan is het boekje van het voedingscentrum ook heel handig, want daar staan ook alle calorieen in. Voor mij is dit vaak dubbel, iets met weinig koolhydraten (kaas) heeft meestal veel calorieen. En andersom zoals: ontbijtkoek en eierkoeken... Gelukkig ben ik gek op puzzelen en lust ik graag komkommer!
    Liefs,
    Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is altijd makkelijker om voor een ander te zorgen, dan voor jezelf....;-) Maar ja een gezond leven begint bij bewegen..... helaas....;-( Wens jullie sterkte. Groetjes Mirjam Bach-Michels

    BeantwoordenVerwijderen