donderdag 21 maart 2013

Hypo de Piep


Vanavond heeft Daniël voor het eerst een échte Hypo gehad. Een Hypo wil zeggen dat je bloedsuikerwaarde veel te laag is, onder het minimum van 4. Zijn waarde was 2,5 dus dat was flink te laag.

Hij klaagde wel een beetje over hoofdpijn en hij had enorme honger (na het eten) maar verder had hij er ogenschijnlijk niet veel last van. Dat is op zich wel vervelend, want het is wel zaak dat hij het zelf herkend en aan kan geven als hij in een Hypo of een Hyper komt.

We weten gelukkig inmiddels wat te doen bij een Hypo, snel twee Dextro energy snoepjes geven en hem een aantal koolhydraten laten eten. Maar het lastige is dan vervolgens om er achter te komen hoe hij in die Hypo terecht is gekomen.

Omdat wij nog zo onervaren zijn met deze aandoening is het vooral gissen. We hebben wel de 24 uur diabetes lijn gebeld van het Waterland ziekenhuis. Maar uiteindelijk moet je zelf tot een conclusie komen.

De avondmaal bestond uit Mie, dat zijn zogenaamde 'langzame' koolhydraten, die langzaam door het lichaam worden opgenomen. De insuline die we spuiten voor het eten werkt ongeveer twee uur. Als de langzame hoolhydraten dan nog niet door het lichaam zijn opgenomen, hebben wij hem in principe teveel insuline gegeven.

Na het eten was er trainen op het voetbalveld voor het schoolvoetbal toernooi. Aangezien Daniël zijn 'verkering' Isa ook present was, heeft Daniël naast het normale 'trainen' zich natuurlijk ook nog een portie staan uitsloven, met als gevolg dat zijn bloedsuiker waarde enorm is gaan dalen. Wie wil er nou nog ontkennen dat vrouwen slecht zijn voor de gezondheid van een man?

Inmiddels ligt hij heerlijk te slapen, en moeten wij hem om een uur of 11 voor de zekerheid nog even prikken. Zijn humor is hij gelukkig nog niet verloren, want toen ik hem een beetje vroeg naar de hypo zei hij alleen maar: "HYPO DE PIEP, HOERA". En met een grote glimlach ging hij slapen.



 

1 opmerking:

  1. Dikke kus voor onze buurjongen!!!! Groetjes de buurtjes van nr 6...X

    BeantwoordenVerwijderen